Valida Kind & Jeugdtherapie

Groei op eigen kracht
 

Voorstellen:

Mijn naam is Bastiaan Spies, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik heb een zoon van 15 jaar en een dochter van 10 jaar. Ik ga te werk op een enthousiasmerende wijze, doel & resultaatgericht. Daar mijn overtuiging is dat een ieder zelf de  kracht in zich heeft, stuur ik er naar om de ander zijn kracht te laten ontdekken en of weer terug te vinden.

Ik ben van nature een rustig persoon en kan goed luisteren. Oordeel loos observeren en communiceren, vind ik heel belangrijk.  De relatie met de kinderen voor mij is belangrijk en het lukt mij om met de meeste kinderen een vertrouwensband op te bouwen. Vanuit deze band kan ik het kind helpen om zijn eigen krachten te (her) ontdekken. Ik zie ieder kind als een uniek individu, met evenveel rechten als een ander. Ik beschouw de relatie als gelijkwaardig waarin de relatie zo is opgebouwd, dat we allebei van elkaar kunnen leren.

Op de foto zie je "Zomer", Zomer is een Poolse Herder van het "Nizinny" ras. Zomer is onderdeel van ons gezin. Zomer ondersteunt mij in de begeleiding van kinderen en pubers met een angststoornis, autisme, PTSS etc. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat "Dier Ondersteunde Therapie" (DOT) een positieve bijdrage levert. In navolging van buitenlandse ontwikkelingen ontstaan er ook in de Nederlandse gezondheidszorg meer initiatieven om honden in te zetten voor therapeutische doeleinden.


Beroepsverenigingen & registratie:

Ik ben aangesloten bij de VVVK Vereniging van en voor Kindertherapeuten  onder nummer: A-16-203

Tevens ben ik Registertherapeut BCZ® bij de koepelorganisatie RBCZ Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg met licentie: 409193R

 

 Ik ben teven aangesloten bij de S.C.A.G. een gespecialiseerde geschilleninstantie voor therapeuten in de complementaire en alternatieve zorgen onder nummer 11851.